Nomadisch leven

Ons nomadenbestaan

Er zijn vele wegen die naar een nomadenbestaan en uiteindelijk naar een tinyhouse leiden. Veelal zijn het bewuste twintigers of jonge dertigers die voor dit leven kiezen.

Wij voelen ons als veertigers wel een beetje de opa en oma onder de nomaden/tinyhousers, maar daardoor niet minder belangrijk. Juist onze rugzak van levenservaring en opgedane wijsheid, afgeschudde prestatiedrang en de daaruit voortgekomen rust maakt dat wij ons heerlijk thuis voelen in de wereld van minimalisme, vrijheid en natuurlijkheid.

Wij komen uit een wereld waar de tinyhouse-twintigers terecht voor terugschrikken. Financiële onderwaarde op het  vorige huis bijvoorbeeld..maar dat hebben we inmiddels achter ons gelaten. Rigoureus ontspuld zullen we maar zeggen.....

Zelfstandig in werken en ondernemen zijn we altijd al geweest, affiniteit met bouwen, natuur en gezondheid hebben we altijd al gehad en nu valt alles samen met het realiseren van tiny- en small houses voor mensen zoals wij.

Wij voelen ons niet thuis in de rechthoekige vorm van de meeste tinyhouses. Zonder daar overigens een negatief waarde-oordeel over te hebben. Integendeel! Elke foto van zo'n tiny-house bezorgt ons vlindertjes in onze buik. Omdat zo'n foto veel meer laat zien dan het kleine huisje alleen. Het laat zien wat echt belangrijk is om onder een dak te hebben en dat de rest om beleving gaat.

 

De huisjes die wij gaan realiseren zijn op vormen uit de natuur gebaseerd. In de natuur zul je nooit iets rechthoekigs tegenkomen. Dat heeft zo zijn redenen weten wij.

Ons Tiny House is op een boomblaadje gebaseerd en ons Small House op een honingraat en schildpad tegelijk, en eigenlijk ook op onze yurt waar ons hele avontuur ooit mee begon. Maar koukleumen als wij zijn en regen- en moddervermijders en eigenlijk ook wel een beetje lui en verwend, hebben wij een yurt gerealiseerd die nog steeds tiny is maar ons het gevoel geeft in een luxe en sfeervolle herberg te zijn beland.

 

Ons eigen Happinest is nog niet af. Zodra het af is gaan we erin wonen en wordt dat ons showmodel. We hopen er veel bezoekers in te mogen inspireren.  

 

Tot die tijd leven wij als huizen-/dierenoppassers. Steeds weer op leuke plekken die ons nog veel leren van wat wij knus en gezellig vinden, praktisch en belangrijk vinden. Prachtig om op deze manier te mogen ervaren.

Met deze blog houden we jullie op de hoogte van ons leven als Happinest-stel.

Op dit moment hebben de website en de finishing touch met Huub van Laarhoven (onze architect tevens vriend en zielsgenoot) onze prioriteit. Daarover de volgende keer meer....

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Patrice van Zimmeren (vrijdag, 21 december 2018 12:18)

    Lieve Lin en Chris, wat fijn om iets van jullie avontuur mee te krijgen! Ik wens jullie een helende, inspirerende en creatieve tijd in Peru en mochten jullie in de kerststemming zijn: hele fijne dagen en ik hoop meer van jullie te lezen in de komende tijd. Lieve groet met een dikke knuffel, Patrice