Wij gaan naar Peru!

Het leven neemt je mee op haar onvoorspelbare stroming. Je hebt twee opties: je ertegen verzetten of erin mee gaan. 

De afgelopen 4 jaren hebben wij geleerd om er uiteindelijk in mee te gaan.

Wat hebben wij voor onszelf gewenst in die 4 jaar?

-Natuur om ons heen 

-Een klein huis van volledig natuurlijke materialen

-Een energiezuinig huis

- Oorspronkelijke en authentieke mensen om ons heen

- Simplistisch en gelukkig leven

- Boskap van het regenwoud tegen gaan

- Schone energie realiseren

- Circulaire economie stimuleren

- Eenworden met de natuur

Het Universum dacht: U vraagt, wij draaien!!!

We hebben alles gekregen waarom we gevraagd hebben. We hadden zelf niet kunnen bedenken dat we naar de andere kant van de wereld zouden verhuizen, maar we kunnen wel zien dat de afgelopen 4 jaar een voorbereiding zijn geweest op dit nieuwe begin. Begrijpen kun je het niet maar je kunt wel heel duidelijk voelen. JA, het klopt!!

 

Maar hoe ga je dan je geld verdienen? Is steevast de eerste vraag die we krijgen. Een logische vraag ook, want zonder geld kun je niet leven. 

Linda is op dit moment een membersite in elkaar aan het knutselen voor de Online-training Hartgericht Leven die ze gaat geven. Ook gaan we bewustzijnsreizen organiseren naar ons huisje alwaar we de westerse bewustzijnsleer via Linda willen combineren met de leer van de Sjamanen in Peru. We gaan daarin dus samenwerken met Sjamanen.

Chris is op dit moment zijn netwerk op aan het zetten met betrekking tot Recruitment. Hij gaat voor zijn compagnons in Nederland de juiste werknemers zoeken.

 

Spreken jullie Spaans? Nee.....we zijn allebei bezig met Duolingo en Memrise. We kunnen het nu al verstaan, lezen en begrijpen. Maar praten is echt nog een moeilijk ding. Dat zullen we daar wel leren. We zullen wel moeten trouwens want ze spreken daar geen woord Engels.

 

En de kinderen? Het is begonnen omdat de jongste kinderen van Chris met hun moeder in Chili gaan wonen. Chili ligt boven Peru. Zij zijn opgelucht dat wij ook die kant op komen.  Linda's kinderen zijn op de jongste na, al volwassen en blijven voorlopig in Nederland wonen maar zijn ook bezig met het buitenland. De jongste kijkt al uit naar zijn reis naar Peru eventueel gecombineerd met zijn geboorteland Haiti. De andere zoon komt zeer waarschijnlijk stage lopen in Peru bij een opvang van gevangen dieren in de jungle.

 

We wonen daar precies tussen het Tropisch Regenwoud en het dorpsleven in. Op de foto lijkt het een stil paradijsje maar dat is romantischer dan de werkelijkheid. Achter het huisje ligt een dorp waar muziekgeluiden en  motortaxi's altijd aanwezig zijn. Op de rivier voor ons, wat overigens een uitloper is van de grote Amazonerivier, varen motorgedreven kano's voorbij. In het weekend is precies ons stukje van de rivier uitgeroepen tot badplaats. Het is een stukje waar geen bijtgrage piranha's zwemmen. Ons huisjeheeft geen deuren en ramen die al die geluiden tegen houden.

We zijn benieuwd hoe dat voor ons zal zijn, we wilden bewust ook niet in "the midle of nowhere" wonen maar zijn wel gehecht aan privacy. De mensen die voor ons in het huisje woonden waren ook Europeanen. Een Portugese man en een Franse vrouw. Ze hebben daar 10 jaar gewoond, hun dochtertje is daar geboren en heeft er 4 jaar gewoond. De bewoners in het dorp hebben er specifiek om gevraagd dat er weer Europese mensen zouden komen wonen. Wij zijn door hen gekozen, wat een hele eer is. We zijn al opgenomen in de Peruaanse familie zeg maar.

 

Uiteraard willen we daar verder gaan met onze missie: het ecologisch herstel van de Aarde bevorderen. We willen de boskap tegen gaan, terwijl het dorp juist leeft van de boskap. We willen de motortaxi's en de kano's op zonne-energie laten rijden. We willen het vele plastic wat daar gewoon op straat of in de rivier wordt gegooid laten recyclen.

Hoe gaan we dat doen? We willen niet de betweterige westerling uithangen. We willen juist verantwoordelijkheid nemen voor wat het Westen deze gebieden heeft aangedaan in het verleden en nog steeds doet.

Dat wordt de grootste les die we daar mogen gaan leren en uitvoeren. Hoe kunnen wij de wijsheid die voortkomt uit het leren van de fouten van het westen combineren met de oeroude wijsheid van de Indianen. En dat vanuit wederzijds respect, gelijkwaardigheid , liefde voor de natuur en verbondenheid. 

 

Veel mensen vragen ons om hen op de hoogte te houden. Dat doen wij via deze Blog. 

 

Happinest groeten,

 

Chris en Linda