Het co-creëren van een Happy Aarde :-)

Het Happinest Natuurreservaat

Op dit moment ( 03-03-2019) zijn wij in de laatste onderhandelingen over de aankoop van het reservaat.

Bekijk hieronder een wandeling van ons door het reservaat.

 

Wanneer je met Happinest samenwerkt, draag je bij aan ons goede doel.

Wij erkennen dat ontbossing (met name voor de vleesconsumptie) op dit moment een van de  grootste problemen is op Aarde. 

Verder maken wij ons hard om plastic volledig te weren. En stimuleren wij initiatieven voor aardevriendelijke energieopslag.

 

Wat doen wij hieraan:

Vanuit ons indianenhuisje in Peru (per 12 november 2018) zetten wij onze missie neer. Wij wonen direct aan een uitloper van de Amazonerivier en kijken uit op het tropisch regenwoud. 

We zijn op dit moment in onderhandeling over de aankoop van een klein natuurlijk terrein. Dit terrein wordt het eerste deel van ons natuurreservaat. Het ligt midden in een gebied dat slachtoffer is van massale boskap voor de vleesindustrie. In het gebied zelf wordt ook veel gejaagd op wild.

In de toekomst kunnen we meerdere aangrenzende terreinen kopen. We beschermen ons reservaat tegen houtkap en jacht op wilde dieren. 

we gaan een Malokka op het terrein zetten zodat we mensen mee kunnen nemen naar de jungle. Hier bieden wij Back-to-Nature trajecten aan.

 

We creëren bewustzijn op de gevolgen van de boskap van het Regenwoud aan de lokale bevolking.

En proberen mensen bewust te maken van wat vleesconsumptie doet met de Aarde.

We bevorderen consuminderen. 

 

We erkennen en eren daarbij de wijsheid van de Peruanen. We willen leren van hen. We willen ons verbinden vanuit onze gemeenschappelijke waarden voor de Aarde.

 

 

Wat kun je zelf al doen?

* Minder vlees eten. Veel mensen weten het niet maar de vleesproductie is de grootste oorzaak voor boskap. Om de dieren die wij eten te kunnen voeren is er heel veel landbouwgrond nodig om dat voer op te verbouwen. Dus wanneer je nog maar 1 keer per week biologisch vlees eet dan draag je al bij!

 

* installeer ecosia als zoekmachine op je computer. Hun hele winst gaat naar herbebossing. 

 

* gebruik geen producten waar palmolie, sojaolie of zonnebloemolie in zitten. Ook hier worden veel bossen voor gekapt. Wanneer je vers en biologisch kookt, dus niet uit pakjes gaat het al beter. 

 

* koop geen houtproducten van tropisch hard hout. Maar hout van productiebossen en behandel dat duurzaam en op een biologische manier zodat het nog heel veel levens mee kan gaan.

Of bamboe natuurlijk.

 

Ook voor het winnen van goud, zilver, koper, zink, tin, nikkel en bauxiet worden er dagelijks nog veel regenwouden gekapt. Zorg dus dat je geen nieuwe producten van deze materialen koopt. 

 

In het online traject Omni-Living krijg je super veel tips over hoe je je leven op een leuke manier kan inrichten met een kleine ecologische voetafdruk maar een enorme verrijkende impact op jezelf en op de wereld.

 

Over onze projecten in Peru komt vanaf 1 december een blog en vlog. We zijn nu met de voorbereidingen bezig.