Tiny Arcs en tiny farms

Tiny Arcs

Lekker in de schommelstoel genieten
Lekker in de schommelstoel genieten

Toen Chris en ik ons vakantiehuisje aan het bouwen waren had Chris steeds het gevoel dat hij een ark aan het bouwen was. Een huisje waar we veilig zouden zijn. Het is een huisje dat precies groot genoeg is voor ons. Niet te groot en ook niet te klein. Ons huisje is 40 m2. Wij zouden niet gelukkig zijn in een huisje van 20 m2. En dat is voor iedereen weer anders. Voor ons is die 40 m2 precies genoeg. We hebben in de tuin ook nog een blokhutje van 18 m2 waar de kinderen zich terug kunnen trekken en als zij er niet zijn dan werken wij daar. Onze overdekte veranda zien we als verlengde van onze woonkamer. Het is heerlijk om in elk seizoen buiten te zitten in de schommelstoel of buiten te eten.

Ons totale perceel is 400 m2 . De tuin heeft de voor ons perfecte verdeling van voedselbosje, permacultuur-en moestuin, terras en zonneweitje. Wij leven samen met heel veel vogels, eekhoorns, bijen, hommels en andere insecten. Met elk onderdeel zijn wij even gelukkig, iedere dag weer.

Ons huisje is zoveel mogelijk van bestaande en natuurlijke materialen gebouwd. We begeleiden graag andere mensen met het ontwerpen van hun tiny arc. 

Tiny Farms

Het "langgevelboerderijtje"
Het "langgevelboerderijtje"

Onze droom was ooit om een langgevelboerderijtje te kopen. Compleet met luikjes en een eigen moestuin en kippetjes.

In de stijl van ons vakantiehuisje zie je dat langgevelboerderijtje terug komen.

We twijfelen nog of we kwartels gaan nemen. Kleine "kippetjes"die kleine eitjes leggen en vooral minder lawaai maken. Maar vooralsnog verblijdt mijn vader ons nog met verse eieren van zijn kippendames. 

Bij het concept Tiny Farms horen ook een voedselbosje en moestuin.  Een paradijselijke tuin krijg je door polycultuur binnen permacultuur in de natuur te voegen.  Ook zogenaamd onkruid hoort thuis in de paradijselijke tuin. 

Het is ongelooflijk mooi te weten hoe elk plantje, schimmeltje, diertje samenwerkt om uiteindelijk bomen te laten groeien. Elk plantje en kruidje heeft daarin zijn eigen taak om de bodem zo gezond en vruchtbaar mogelijk te maken. Zo groeien er ook kruiden in je tuin die helemaal op jouw gezondheid zijn afgestemd.

Hoe je van wilde planten zalfjes, tincturen en salades kunt maken leren wij je ook graag.In een  paradijselijke tuin kun je al plukkend eten.