Digitale Nomaden

Leven vanuit Gioia

 

Als echte Vanlifers hebben wij onze kampeerbus een naam gegeven. Gioia. 

Gioia is Italiaans voor Joy. 

Wij leven al 8 jaar semi nomadisch echter misten we daarbij een eigen plek. Een eigen huisje op wielen bleek de perfecte oplossing voor ons. 

We hebben haar inrichting helemaal zelf bepaald. Een (in verhouding) ruim aanrechtblad. Een bed dat we iedere dag ombouwen tot zithoek tenzij het heerlijk weer is en we vooral buiten zitten en in de daktent slapen. Een composttoilet aan boord en zowel een binnen- als buiten douche. Omdat Linda eigenlijk stiekum een klassiek Volkswagen busje had gewild, maar we dat toch echt te klein vinden, hebben we onze Gioia een retro interieur gegeven. En omdat Chris eigenlijk stiekum een stoere Landrover Defender met daktent had gewild hebben we de buitenkant lekker stoer gemaakt en die daktent is er dus wel gekomen.

We zijn super blij met het resultaat! Echt een knus huisje van waaruit we de wereld verkennen.  

 

Werken vanuit Gioia

We hebben bewust een scheidingswand tussen de cabine en het "huisje" gelaten. Zo kunnen we allebei tegelijk een video- of gewoon telefoongesprek voeren zonder dat we elkaar storen.

Ons reisschema passen we aan aan onze werktijden. 

We vinden het heerlijk om telkens weer vanuit een andere plek te kunnen werken. In elk land waar we zijn kopen we een simkaart. Die simkaart gaat in ons hotspotkastje met extra sterke antenne.  Zo zijn we verzekerd van een goed bereik. 

De periodes die we in Nederland zijn benutten we door onze zakelijke (en prive-) relaties weer eens in levende lijven te zien.  Het werken via de digitale weg staat die band absoluut niet in de weg. Eerder het omgekeerde ervaren wij. Je blijft altijd vers naar elkaar toe. Er onstaat geen sleur.

Bij de persoonlijke begeleiding merken we dat we op afstand zelfs beter kunnen afstemmen op de ander. 

Inmiddels wonen we tijdelijk in onze droomhoeve op ons droomlandgoed. Ook daar werken we vanuit huis.